Pages

Sunday, December 27, 2009

bye-bye 2009...welcome 2010..

Assalammualaikum & salam sejahtera,

2009 - only a few days to go.. but for hijrah already there... Hari ni dh masuk 11 muharam.. dah 11 hari berlalu tanpa kita sedar.. Oh ya.. saya pun dh tak ingat hari-hari untuk 2009 yg tinggal sisa-sisa ni.. For this month.. I'm busy with my work and my friends weeding.. congrats to Kak Eliza, Kak Eila and Nani.. so, sekarang dh bertukar status kepada PUAN..(hehehe)..

Untuk masa berbaki beberapa hari ini, tirai 2009 ini di tutup dgn pelbagai dugaan kepada kita tidak terkecuali keluarga terdekat saya. Takziah kepada pakcik saudara saya sekeluarga yang kehilangan seluruh isi umah dengan kejadian kebakaran pada 24/12... semoga apa yang berlaku mungkin ada hikmah tersembunyi.




Untuk 2010 ni- my work: ..rasa yer saya perlu belajar lebih banyak daripada tahun lepas.. my skill, my knowledge, my...everthing about my work... hope this year I can get what I want in my life..

Saya dh dpt diary untuk 2010... sgt-sgt excited nak tulis... insyaAllah.. semoga yg di tulis dlm diary tu berjalan lancar seperti yg saya tulis.. by end of next year (2010) .... saya boleh dpt apa yg saya ingin kan.. Anyway thanks for my friends Elaine Quek give the cute planner (she now at Atlanta).

Ok my friends .. hope 2010 give more happiness and succesfful for our life..

"Life blossoms during childhood. During youth it grows through inward tension and spiritual struggle on the way of truth. During old age it holds its vital energy with the desire to reunite with the be "-M. Fethullah-

Tuesday, November 24, 2009

my journey ... never end

assalamualaikum.. and salam sejahtera,

lama sudah saya tak bukak blog ni semenjak ader facebook. sekarang tgh mencari sesuatu yang perlu untuk masa hadapan. Kena buat pilihan yang terbaik. 2 hari ni dh bersemangat kembali nak mulakan satu penghijrahan baru.. walaupun maal hijrah lama lagi baik saya berhijrah terlebih dahulu sebelum terlewat.

beberapa bulan ni saya rasa mcm kosong jer hati ni... kerje pun mcm dh tak ikhlas..kerana banyak sgt propraganda yg berlaku di office. hati saya ni mesti tabah, cekal.. belajar apa yg boleh di pelajari. tapi perjalanan esok masih jauh lagi. Tak tau apa yg akan berlaku... best lak dgr lagu-lagu nasyid ni..bg semangat kembali.

Tak sabar untuk masuk ke tahun baru ni..byk perkara yg saya dh azam kan..hehehe..semangat.. walaupun tahun islam tak sampai sebulan lagi dan tahun masihi ader lagi sebulan.. saya sudah ader mission yg perlu di capai.. harap-harap benda ni akan tercapai..

ok la, saya pun tak tau nak tulis apa..

Kepada pembaca..tanam kan azam dr sekarang, rancang apa yg perlu dilakukan untuk esk, dan biarlah Allah tentukan perancangan kita itu...

Wasalam

Saturday, August 22, 2009

Thursday, June 18, 2009

speeding


Assalammualaikum... and salam sejahtera,

Minggu ni cuti sekolah dh abis.. tp still dgn tabiat minggu cuti sekolah, bukan student or cikgu bgn lambat cuti sekolah...tp buat jugak sampai la ke minggu ni. Ni disebabkan jalan raya tak jem..

Kuar umah kul 7..dh leh sampai kul 740 kat office.. cepat tu..bukan dkt klang dgn pj...(cuti sekolah).
Tp kalau hari biasa kuar kul 7 mesti sampai office kul 750... lebih 10 min jer...

Minggu ni saya still dgn tabiat bangun lambat... tak leh nak kembali normal..take time..
So pagi2...sure kuar rumah kul 710.. and then bila sampai NKVE, dh jem jalan... setiap pg kena pecut laju2... takut sampai kul 805... tp ader je tepat2 kul 800 sampai dpn pintu office..hehehe
Nasib baik haritu bos tak der kat registration counter untuk tangkap budak2 yg dtg lambat ( bos saya ni tegas sikit dgn kelewatan pekerja).

Minyak kalau seminggu mesti RM30 jer guna dr isnin - sabtu..tp nampak gaya kena isi lagi ni, dh tak cukup..minggu ni dh isi penuh (RM 60) tp tak cukup..ni semua pasal speeding. bukan pegi keje je...tp balik pun sama cz saya ngantuk sgt....(tolong la saya....nak tertidur dlm kete je..huhuhu).

Oh..saya pernah tertidur dlm kete time traffic light (hehehe).. dasyat betul. and that time..sgt2 mengantuk.. saya ingat nak pejam mata jer..tak tau la pulak tertidur. sampai org belakang hon byk kali... (hahahaha)...

ok lah kawan2..

"Don't sleep when your drive" ....

Monday, June 15, 2009

ketenangan Hati...

beberapa minggu ni agak stress dgn tempat kerja..
stress dgn perskitaran kerja...
stress dgn problem kerje...
stress dgn bebanan kerja...
stress dgn segala nya...

walaupun kerja hanya 9 jam sehari...
hanya 50 jam seminggu....
hanya 5 1/2 hari seminggu...
tetapi tetap stress...

saya sedang mencari kedamaian hati...
ketenangan hati...
kebahagian hati...

Ya Allah..bimbing la hati hamba mu ini....
Amin....

Friday, June 5, 2009

malacca..


Assalammualaikum..and salam sejahtera...

1stly..congrats to all my friends yg dh memasuki alam perkahwinan.. semoga hidup anda lebih di rahmati dan di limpah kan kasih sayang untuk membina keluarga yang sakinah...amin...
Ni kan musim kawin-kawin....

Last week 1 of my class mate time universiti sudah pun berkahwin..sebenar yer Pn Diyana ni dh nikah lama...baru buat majlis.. semoga diyana bahagia bersama en abg and bakal anak buah kitaorg yek!!! (Hehehehe)

Sambil menyelam minum airla kan... saya dan kawan-kawan lain pun ambil la kesempatan untuk bersuka ria di sana...ialah seingat saya.. dh lama tak pergi berjalan2 ke melaka..kalau pegi pun ..mesti tak jalan2.... naik kete jer...hahahaha

Kitaorg ni apa lagi..meronda la bandar bersejarah..lepas jer balik kawin diyana.. kitaorg pergi jusco (mcm la tak der jusco kat tempat lain)... oo..lupa nak kenal kan kawan2 saya.... Antara budak-budak fizik kesihatan yg join vocation ni ialah:



Ayuz- President Jalan-jalan
Emi - Pemandu pelancong (dia ni org melaka)
Arda - Photographer
Dayah- Co-pilot ayuz..( temankan kan ayuz memandu di jalan raya)
Fahim- Co-pilot ilya (tp ilya masuk longkang gak!!! huhuhuhu)


Malam...kami makan ikan bakar ...bukan umbai..tp ALAN@ALAI..(not sure mana satu betul nama tmpt ni) yg saya tahu..MAKAN JER..

Lepas makan..kitaorg pegi EYE OF MALAYSIA MELAKA. hohoho...best giler naik malam2..hehehe..kitaorg naik lebih kurang kul 1030 la...xnampak apa2 pun ... nampak lampu2 jer...





















Esok yer..tak byk tempat kitaorg pegi..just jalan-jalan sekitar bandar Melaka...
Ni la gambar2 di Melaka...



Kami pulang hari ahad jugak lebih kurang kul 4 petang..cz esk yer ramai keje jugak..tak ambik cuti.. oklah.. ni la percutiaan pendek saya... Sayonara Malacca ... see u a gain......


Monday, May 18, 2009

sport's day






Assalammualaikum..and salam sejahtera,

2 Minggu lepas, time cuti wesak day, saya telah di amanahkan oleh my sis untuk jd photographer for sport's day little calliph. Oh..saya ni memang suka menyibuk bila ader even untuk tadika ni..sebagai pembantu merangkap segala kerja yg boleh di buat. Seronok jugak kalau ader xtvt di hujung minggu drpd duduk kat umah jer..hehehe


Kali ni saya tak der la memantau budak2 kecik ni..just jadi juru gambar..hehehe..saya minat!!

ok..ni gambar2 nyer yg telah di edit oleh saya..
ader jugak video.. selamat menonton!!!


video

video

Thursday, April 16, 2009

FINALLY!!!

For the last one...finally..... alhamdulilah....

why???? cz today my turn to present..... lega sudah. hehehe...

For the information, every Thursday I have assembly talk. Everybody must give presentation about related their work.. so today my turn and the topic is "X-RAY CERVICAL SPINE"..

Senang jer tajuk ni sebenar yer... tapi takut salah ckp..yer la..yg dgr yer bukan yer calang2 pendengar, tetapi mereka adalah dr berlatar belakang perubatan... hehehe

ok..kat sini ade lah video related about my work....


SO..SELAMAT MENONTON!!!


video

Sunday, April 12, 2009

HaRi iNi HaRi aHaD

Hari ini saya kemas umah... kemas umah yg sepah...



Hari ini saya basuh kete bgl... kete saya yang sgt kotor!!! ( 3 minggu tak basuh)..

Hari ini saya kena siapkan presention... khamis ini saya kena bagi talk!!! (arrrrrrrggggg!!!)

Ahad yg tidak merehat kan......

Saturday, April 4, 2009

Last Week.. bersama UTM...


Assalammualaikum...dan salam sejahtera...

MMmm.. last week saya ke johor bharu... skudai ataupun dgn tepat sekali UTM!!! rindu betul nak ke sana... "tempat jatuh lagi dikenang ini pulak tempat bermain"...hehehe..ayat skema..

Mula2 tu ingatkan saya nak naik bus..leh jimat duit..tp bas mak saya tak bg naik malam...saya pun buat keputusan nak naik train....tp tiket tak beli2 lagi sampai la nak pegi dah....

Last2... keputusan telah di buat..akhir yer saya pegi naik kereta bersama teman. kalau tak de teman..memang saya akan pegi naik train...leh tdr..hehehehe

Orang yg teman saya ni.... ini lah budak yer...:


-cik ruzan-

kami bertolak kul 1030 pg sampai salah jalan kat kl... hehehe..ops..bukan kl jer..sampai senai pun salah jalan...

Mmm... kenapa saya pegi sana??? ooo..ni la sebab yer...:



PESTA KONVO KE 42 UTM..



















alah..yg sebenar yer nak pegi tgk sorang pakcik ni :





Ni lah dia.... bukan pakcik saya..tp ni la saya punya En Abg.. opss... hehehe... Dia sekarang dh bekerje di senai.. Anyway, congrats Mr Jinggo..


















Apa lagi saya buat lagi kat sana??? saya p balai cerap.. pegi pesta konvo..best la..dh lama tinggal kan xtvt ni...rindu tetiba nak belajar balik. tp satu tempat sy tak pegi... saya tak pegi tasik UTM...ingat nak ambik gambar byak2...


-gerai makan pesta konvo-


-ni gambar kat balai cerap-

ok..ni la gambar2 saya ambik kat utm.. and ader satu yg dh lama sy tak tgk suasana ini, utm...konvoi bawa motor... selalu yer time2 nak sambut merdeka ker..ader promosi program ker..hehehe..

ok..jumpa lagi...

wasalam...

Friday, March 27, 2009

UTM.... sanjungan bangsa!!!

Assalammualaikum dan salam sejahtera...


Esok saya akan ke johor..rindu yer pada UTM!!..UTM tau... bukan orang lain..hehehe..
Ni la tempat yg banyak mengubah hidup saya.. kalau tidak, tidak la saya jadi bergini...hehehe.

Tapi time belajar dulu byk jugak main2 dr belajar.. poteng kelas, memang ader terutama kelas pagi2 buta pukul8.. comform dalam 1 semeste ader jer poteng..... tu la tak cemerlang..ahakz..

1st time jejak kaki utm ketika foundation year... time ni memang byk main...dh tak reti nak ikut jadul..time ni memang bebas sgt...sampai la..sem 1 punya exam...uhuhuhuhu... tapi alhamdulillah... tamat jugak saya di UTM dgn di akhiri kovokesyen ke-40.. (dulu time sek, dgr2 utm ni U yg suka tendang org. UTM- Universiti Tendang Menendang).. hehehe

Sebut pasal konvo, saya nak pegi tgk kovokesyen kat UTM... sambil tu saya nak jumpa kawan2 yg masih di sana meneruskan pengajian yg lebih tinggi...(skema pulak ayat)...

Ok.. jumpa lagi nanti...insyaAllah...

p/s: my friends yg kat jb... kita jumpa nanti yer...

-wasalam-

Thursday, March 19, 2009

kenaPa sunyi????

salam and sejahtera semua...

minta maap, bersunyi sementara. Sekarang ni saya bz sikit...balik hari2 penat..
takder cerita sgt...

anyway..to all my friends..., yang dh keje..congrats..yg tgh belajar..belajar elok2.
saya still keje tempat yg sama..tak berubah untuk 2 tahun ni...

ok.. see u all next time

-wasalam-

Friday, January 2, 2009

-tak de keje-





Assalammualaikum... and salam sejahtera..

Okez..hari ni saya dh belajar sikit lagi tetang edit photo.. Saya pun tak cerita lagi tentang sepupu saya kawin kan..

Tak perlu la cerita.. gambar yang saya tunjuk tu pun dh boleh bercerita.. Bagi la komen sikit hasil saya buat.. untuk mempertingkatkan lagi photo yg saya edit

gambar atas sekali tu masa dlm feri pergi lagkawi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...