Pages

Sunday, December 28, 2008

Thursday, December 25, 2008

a long journey

Ok ..for the 1st, nak bg tau...saya baru balik dr holiday..
pagi tadi baru sampai KL lebih kurang 5.30 pagi menaiki keretapi...
Perjalanan yg jauh ...hampir 12 jam di dlm train..

Tapi hari ni tak nak cerita tentang holiday...just nak tunjuk 2 gambar yg berbeza sepanjang percutian ini....


-before edit-


-after edit-

saya baru belajar cam ner nak edit gambar... so sepanjang bercuti ni banyak jugak ambik gambar sajer-sajer.....

Tuesday, December 9, 2008

My work ... KeRja Saya

Sorry..lama tak update blog,
Bz??? not really la.. malas jer nak update..hehehe

Ok..for today I want to story about my work.. apa yer kerje sebenaryer saya ni??? Saya keje di salah sebuah medical centr kat PJ.. Sudah hampir setahun saya keje di situ... Kekadang seronok coz byk belajar... kekadang boring tahap cipan... coz tak ramai customer.. Bulan 8-10 hari tu memang boring...customer sikit sangat... Now, bz kembali.. penat jugak..sampai nak p toilet pun tak sempat apa lagi nak p makan lunch...

apa jer saya buat???oooo... saya kat sini buat keje sebagai juru x-ray.. apa yg saya buat adlah memastikan gambar yg di hasilkan oleh mesin sinar-x menepati apa yg dikehendaki oleh Dr Radiologi... 1st time saya kat situ saya belajar mesin sinar-x am atau pun mesin x-ray biasa... ni saya belajar mcm mana nak dpt kan chest x-ray... time belajar dulu belajar pasal mesin jer..tp keje kena tau cam ner nak dpt kan image yg terbaik..bukan setakat mesin jer.. tp kepakaran berkomunikasi dgn patient, teknik kendalikan.. dan mesti tau anatomi manusia..subjek ni sikit jer saya belajar time kat U.. itu pun subjek mcm umum iaitu human anatomy and fisiology...

-ni la mesin sinar-x-


Lepas dh mahir sikit buat x-ray, saya di ajar buat mammogram... ngeri jugak 1st time belajar..uhss..takut saya di buat yer..jeritan jer selalu di dgr..hahaha.. nak tau lagi pasal mamogram... boleh lah link kat sini

-ni mesin mammogram-

Ok lah..byk jugak la saya belajar.. ader jugak mesin untuk melihat kita ni osteoporosis... mesin ni di panggil dexa scan atau pun BMD (Bone Mineral Density) mesin ni leh kira berapa mineral density dlm tulang kita... Selain tu ader stress test..untuk lihat tahap kesihatan jantung kita, ader ultra sound, and the last adalah the bigger mesin iaitu CT scan... Ct scan kat sini adalah jenis LightSpeed VCT series.. more information, can click here..

mesin CT ni saya baru belajar dlm beberapa bulan... saya boleh buat sikit jer..tak reti buat banyak2 kes..kes2 tertentu jer saya buat..hehehe..yg lain dlm proses pembelajaran.. ialah..saya ni baru jer keje...

Selain tu.. kitaorg pun kat sini kena belajar banyak benda.. setiap hari khamis saya punya company ader assembly .. setiap org mesti kena bg talk.. tajuknye akan di tentukan oleh Dr yg mengendalikan... saya dh 2 kali kena present.. topik 1st about Procedur X-Ray chest... and 2nd : Protection for women pregnant..

Ni salah satu video drpd talk yg kami buat... ni persediaan customer utuk BMD.. topik ni kawan saya yg buat..tp time pembikinan video ni saya terlibat..hehehe..


video



Okla.. setakat situ jer... jumpa lain kali yer... SELAMAT HARI RAYA AIDI ADHA!!!!
Berkorban apa sajer...hehehe

Thursday, November 20, 2008

Klang Valley - " BIASA LA"

Today.. I'm stuck again in traffic jam!!!! So...biasa la ...this month mood cuaca yg agak suram.
Keadaan yg hujan lebat di ikuti dgn PETIR yg sambung menyambung. Dan keadaan biasa la
Dalam keadaan yg suram, kenderaan juga agak slow kelajuaan yer. Tp ader jer kenderaan yg penting kan diri sendiri...yg kecil biasala selalu di buli dgn yg besar-besar..mcm tikus kena buli dgn gajah... tak pun sama besar di buli dgn yg berjenama hebat!!! Biasa la....

Dan Biasa la... kalau keadaan dh gelap... tak nampak la jalan dan sekeliling.. dan biasa la... yang tak sabar di jalan raya ni selalu tempah MAUT!! dan Biasa la ...kalau tak eksiden tak sah!!!
kalau tak stuck dlm trafik ...itu bukan nama Klang Valley...hehehe



Tapi... bukan jer eksiden jer yg berlaku bila traffic jam... tapi di sebabkan BANJIR yang melanda di Klang Valley. Biasa la kalau terdegar berita BANJIR KILAAT tu.... dan itu la yg berlaku kepada saya....... huhuhuhu

Banjir again.... aritu bajir takderla sampai ke jalan raya sekadar di tepi jalan disebabkan sungai klang yg melimpah ruah. tapi kali ni dr 5 line terus jadi 1 line... banjir ni telah menyebabkan jalan nak ke Glanmary... terpaksa la stop. Kesian gak pada kederaan nak p Glanmary.. Nak turn away...memang tak boleh.. (ni gambar sg klang yg melimpah)




Saya sempat jugak merakam kan aksi2 banjir yang melimpah...

Dan time saya kuar dr office..memang dh hujan... saya bw la payung saya yg dh patah riuk tu... byk jasa dia jugak.. tp sedis..bila kasut baru saya beli tu basah... baru guna 2 hari.huhuhu.. Untuk pengetahuan semua..kasut saya untuk tahun ni hampir 7 kasut saya dh pakai untuk keje. semua tak tahan..walaupun jenama terkenal sampai la yg cikai.. ni disebabkan aktiviti keje saya yg memerlukan aktiviti berlari.hehehe... ( if ramai sgt patient yg ader )..




-ni kasut baru saya-

ok..ni ader video time tgh stuck!!



video

Tuesday, November 18, 2008

TAG?? -TAGGING!!!

Salam.. Sebenar yer nak tulis pasal keje and convo. Tp teringat Cik Dya pun 'tagging' tu..hehehe Sorry yer lambat buat!!!

1. Name one person who made you laugh last night?
MAMA ( My mom)- pasal aper yer??tak ingat


2. What were you doing at 0800?
Kat office..terus buat keje -siapkan LPPKN punya nama


3. What were you doing 30 minutes ago?
Watching Tv- Puteri Salju


4. What happened to you in 2006?
Hehehe...rasa yer pratikel time tu..Hahaha( ader rahsia di sebalikyer)


5. What was the last thing you said out loud?
"aaa eee nah!!!!!" - marah kan satu kete kancil BFD1787 ( suka salin num plat yg tak bsopan kat jalan raya)


6. How many beverages did you have today?
Diner only- ROJAK KLANG (sedap!!!!)


7. What color is your hairbrush?
Orange kot !!!! ahakz...!! hehehe (TIIIIIIPUUUUU)


8.What was the last thing you paid for?
Beli Rojak!!!


9. Where were you last night?
At Home sweet Home (anak dara tak elok kuar umah malam2)


10. What color is your front door?
Entah tak tau nak kata colour apa... coklet kot..


11. Where do you keep your change?

kat BOX comel!! - untuk bayar TOL PLUS!!


12. What's the weather like today?

Hujan Lebat siap petir2!!


13. What's the best ice-cream flavor?
Vanila & Sterbery


14. What excites you?

watching korean drama (hehehe)


15. Do you want to cut your hair?
YUP!!! tp tak tau nak potong kat mana. Dulu time sek ader tukang guting. tak payah bayar lagi tu.. ( Cuba teka sapa...?? kedai dia kat kaki lima setiap aras kat ATPN!!!)


16. Are you over the age of 25?
NO..NO..NO..


17. Do you talk a lot?
Sometime...if I know the person I talk...



18. Do you watch the O.C.?

Nop.....


19. Do you know anyone named Steven?

Yup.. My customer visa x-ray (from...tak ingat la)


20. Do you make up your own words?
mmmmm..........


21. Are you a jealous person?
Kekadang...tp tak elok sgt....hahahaha



22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
Aina, ain , aqie, anis, aimi... byk gak..



23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
Khalidah


24. Who's the first person on your received call list?

azira- my cousin


25. What does the last text message you received say?
"tu la 3 gambr kwn zra antr...sama oklah..cuma saiz m" -by azira


26. Do you chew on your straw?
NOP


27. Do you have curly hair?
NoP


28. Where's the next place you're going to?
Katil..tidur..dh malam


29. Who's the rudest person in your life?
ader tak????


30. What was the last thing you ate?
ROJAK!!!


31. Will you get married in the future?
mmm..sapa yg tanak arrr??? hahahaha!!! (tunggu la tarikh keramat)


32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
Hahaha...wayang tak tgk dh 2 bulan...last time posa(hehehe).. tp movie yg tgk kat Tv cerita pasal pegeboman kat kwsn penempatan org putih kat arab..tak ingat tajuk yer...Best cerita yer...


33. Is there anyone you like right now?
hehehe...cuba la teka


34. When was the last time you did the dishes?

Lunch Time on Sunday


35. Are you currently depressed?

NO..NO..and NOPE


36. Did you cry today?
Tak.... coz hari ni hujan lebat!!! hahahahaha


37. Why did you answer and post this?
kerana dya telah memarahi ieie coz tulis 'benda merepek'..hahahaha !!!


38. Tag 5 people who would do this survey.

1) sapa2 yg baca

2) sapa2 yg rajin

3) sapa2 yg melawat blog ni

4) sapa2 yg bosan tak der keje

5) sapa2 yg ader masa


p/s : sorry tulisan berubah-rubah...dh nak zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......

Tuesday, November 11, 2008

SaTe KajanG ang Convocation Little Calliph

Sate Kajang and Mid valleY

Last week jumpa ngan member2 Fikes kat Midvalley sekali menyambut burfDay Jangung dan Dianah Ali... Tapi tak der gambar.. Anyway ilya nak wish Happy Birthday pada kawan-kawan yg lain jugak untuk bulan ni!!! sorry kalau ilya tak wish burfday yer...tak sempat..hehehe..
Selang beberapa hari pulak ilya jumpa ngan Cik su and A'a kat kajang. Ilya p jumpa kat umah a'a kat masterskill... ingat kan tak mau pegi..takut JEM!!! biasala la time kuar office..tp nak jugak jumpa diaorng ni.. sesat...memang sgt sesat!!! beberapa kali tah patah balik ...hehehe..tak hafal lg jalan2 kat kajang tu.. and then we all p makan sate kajang kat kajang. dgn compiden yer..tau jalan..belasah jer... Yg best malam tu bukan makan sate..tp dpt jumpa kawan2 dan tukar2 cerita..
hehehe "Cik Su..makan la....jgn ambik gambar je"

Ni la sate kajang kitaorg makan (ayam,daging n arnab)



Convocation Little Caliph Puncak Jalil

Ni konvo kaklong ilya punya tadika.. so secara tak langsung ilya pun terlibat sama menjadi org di belakang takbir tuk memeriah kan lagi majlis.. Tak la belakang sgt..tp jadi semua benda.Hehehe
and ilya telah memberi idea tuk buat backdrops persembahan. Buat sepohon kayu and rumput...lepas tu buat beberapa ketul batu.. lawa gak kan...(puji diri sendiri). Kanak2 pulak yg girls jadi butterfly and boys yer jadi sun, star, moon .

Ni ader video choral speaking time rehearsal..



video




ni gambar2...

Ni tgh rehearsal..






Ni 'Cik singa' di atas batu





















Ni gambar Pohon Kayu














Ni pulak SUN..comel kan

Saturday, November 1, 2008

Trip To PusaT SainS NegAra - Little Calliph





Last Thursday, ( 30/10/2008)

Bersama kanak-kanak riang ke Pusat Sains Negara.Saya mengambil cuti sempena untuk menolong my sister uruskan kanak2 yg comel ke aktiviti jalan2. Semua yer 30 org (ramai gak budak2 tadika). Ade 4 kumpulan dan ilya mewakili kumpulan biru ( blue group ). Comel jer budak2 kecik panggil "teacher Alia" (dapat pulak nama gelemer).



Kanak2 ni hanya minat binatang jer... mostly suka kat binatang..but part of sains ni cikit jer diaorg paham.. mereka lebih suka bermain. Ada seketika tu membawa mereka ke tempat teknologi terkini..and banyak sgt model2 kapal angkasa,kereta, keretapi...and so excited semua yer... dan kat pusat sains tu banyak je butang2 yg leh tekan...semua main tekan walaupun tak tau apa fungsi yer...sampai suis lampu kat kaki lima pun nak bukak!!! itu lah kanak2 yg baru nak explore dunia sains.. bagus!!!


Bukan sajer kat dalam pusat sains jer melawat..kat luar pun ader..kat luar ni byk binatang..tp yg ader burung kaswari and kambing2 jer yg ader. Arnab tak der (still renovation). Perjalan menuju ke taman binatang ni... jalan yer berliku2.. budak2 ni punya la takut nak turun.. penat teacher2 ni tolong untuk turun..hahahaha

Ni ader gambar kanak2 riang


Friday, October 31, 2008

Churrasco Brasileno @ Halia, Sime Darby Convention Centre, KL And KLIA for Elen



Tuesday ( 28/10/2008)

For the ....(tak ingat berapa kali ) pegi makan-makan dgn office mate meraikan Elaine kat
Churrasco Brasileno (BBQ Skewer Buffet) @ Halia, Sime Darby Convention Centre, KL. Tak jauh dr office dlm 1/2 an hour. makan??? best la jugak... makan buffet dlm RM35++.

Ni diantara makan yg ader salad greens, sliced capsicums, peas, corn and those yummy jelly tomatoes (they're small but longish versus the round cherry tomatoes), Desserts and byk lagi.



Setiap meja akan di letakkan beberapa
sauces as a black pepper sauce, barbeque sauce, brown sauce and etc. For the flame grilled meat, ia akan di serve ke meja dgn long skewers. Antara menu yer hicken breast wrapped in beef bacon, spicy chicken wings, chicken liver, garlic and black pepper striploin, oriental lamb leg, honey glazed meat loaf and fillet fish.

Makan memang best..tp lagi best borak2 ngan kawan2. Elaine ni kawan yang best if baru kenal dlm masa 6 bulan jer..tp mcm dh kawan 6 tahun. Ni mcm 'along' dlm our family imaging dept kami. hehehe




















Wednesday 29/10/2008 (KLIA)




Malam ni (Wednesday 29/10/2008) 'along' kami ni dh nak migrate ke US.. kawin kat sana.hehe.. so malam tu kami menghantar Elaine ke KLIA. Thanks Celes..belanjer McD. For the last moment..we all ambil gambar byk2 . Thanks for everthing Elaine ( termasuk barang2 yg telah diberi). banyak sgt barang yg di ambil oleh kami. ok Elaine.. see u later and hope happy alwiz with ur lover!!!




Wednesday, October 22, 2008

lastly....UPDATE dah!!!!

Salam..
akhiryer..blog ni ter update jugak..
walaupun dh lama nak update
hahaha
lepas ni leh la.. update ..story telly... gosip..kat sini
hahaha
ok..
jumpa next cerita yg best!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...